over waldo

Capturing the best images since 1964
Zoek foto's

From 1964 to the present

Waldo KoendjbiharieThis the image database of Dutch-Surinamese photographer and digital artist Waldo Koendjbiharie. He has been perfectioning the art of photography since he was 15 years old. Waldo Koendjbiharie is born in South America, Surinam in 1949.
Over the years he photographed prime minister, fashion shows, beauty pageants and the Dutch – Surinamese community. He had several expositions and his work has been displayed in the major hall in City Hall of the Dutch city The Hague.
Waldo worked at and served for 42 years the SDU ( Dutch National Publisher).

Over Waldo

Waldo Koendjbiharie (1949, Suriname)

Waldo Koendjbiharie woont en werkt sinds 1971 in Nederland. Hij vertrok uit Suriname vlak voor de grote uittocht vanwege de aankomende Onafhankelijkheid in 1975. Hij is vader van drie dochters en opa van twee kleinzonen. Hij heeft 42 jaar gewerkt bij de voormalige Staatsdrukkerij en Uitgeverij Bedrijf, nu Sdu. Na zijn pensionering is Waldo allround beroepsfotograaf geworden. In de Haagse gemeenschap staat hij vooral bekend als ‘celebshooter’, omdat hij veel bekende mensen fotografeert. Hij heeft ook een oeuvre opgebouwd als ‘digitale fotokunstenaar’.

Waldo bezoekt bijna alle Hindoestaanse evenementen om die te fotograferen met veel oog voor detail. In zijn werk is hij vooral beschouwend bezig. Hij registreert wat er zich voor zijn camera afspeelt. Op deze website staat een uitgebreide selectie van zijn werk, dat u kunt bestellen. Ook kunt u Waldo inhuren als fotograaf.

 

Digitale foto's

Ik heb veel analoge foto's gemaakt die ik in de dark room van mijn eigen studio ontwikkeld heb. Nu maak ik foto's met de beste digitale camera's.

Digital art

Ik gebruik digitale beelden om nieuwe kunst te creëren en ze tot leven te wekken op enorme canvassen. 

White Beach Palms

mode shoots

Naast landschappen, gebouwen en evenementen fotografeer ik ook persoonlijke foto shoots zoals de Miss India Holland schoonheidsverkiezing.

KIes JOUw Foto's 

Al meer dan 50 jaar maak ik de mooiste foto's van Suriname en Nederland.  Je vindt de foto's via de webshop. Ik help je graag bij het kiezen van de juiste foto voor jouw kantoor of thuis 

Samenwerking

Werk je voor een organisatie en wil je een expositie of een privé-selectie van beelden van gebouwen, Suriname of Nederland of digitale kunst? Neem gerust contact met mij op. 

DigitalE KUNst 

Ik heb deze digitale kunstwerken gemaakt om kantoren en huizen op te vrolijken. Deze kunstwerken zijn te bestellen via private order. Ben je geïnteresseerd in een van deze werken? Neem dan contact met mij op en dan creëer ik een speciaal arrangement voor je. 

in de media 

Waldo wordt regelmatig geïnterviewd en zijn foto’s worden gebruikt bij artikelen.

Waldo Koendjbiharie